ТАСС: Българският премиер разчита да разреши енергийните проблеми с помощта на Русия

Руската информационна агенция най-вероятно коментира изявлението на Борисов във Варна

06.08.2016 | 16:13 Редактор: Ирина Георгиева
ТАСС: Българският премиер разчита да разреши енергийните проблеми с помощта на Русия

Борисов разчита да разреши енергийните проблеми на страната, свързани с прекратяването на строителството на АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток" с помощта на Русия, предадоха  руската информационна агенция ТАСС и "24 часа".

Най-вероятно ТАСС цитира изявлението на премиера във Варна, по повод перспективите на българо-руските енергийни проекти.

"След вчерашния разговор с президента Владимир Путин станах голям оптимист. Президентът беше много добронамерен. Отчитайки съществуващите проблеми предполагах, че разговорът ще бъде доста по-труден", каза Борисов днес във Варна.

По думите на премиера ще бъдат създадени работни групи както по въпросите за АЕЦ "Белене", така и  по перспективите на строителството на газоразпределителния център "Балкан" и доставките на руски газ за него.

Пресслужбата на Кремъл съобщи вчера, че е проведен телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и министър-председателят на България Бойко Борисов. В него те обсъждаха енергийното сътрудничество между двете страни.