Световноизвестен професор от РАН преподава във ВСУ

Проф. Занковский поема магистърската програма Лидерство в глобална среда

13.07.2016 | 10:00
Световноизвестен професор от РАН преподава във ВСУ

Световно известният учен проф. Анатолий Занковский ще преподава в български университет. Руският специалист по поведенческа психология поема ръководството на магистърската програма „Лидерство в глобална среда“ на Варненския свободен университет, съобщи ВСУ за bgonair.bg.

Проф. Занковский бе представен на аудиторията в София по време на конференцията "Образование и бизнес-Бъдещите лидери", организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria на 11 май 2016.

"Основното, което трябва да притежава един лидер, е умението за решаване на конфликти по конструктивен начин", смята професорът от Руската академия на науките Анатолий Занковский. Авторът 10 книги и над 90 статии и публикации по психология и управление, сред които „Психология на деловите отношения“, „Организационна психология“, „Психология на лидерството - от поведенческия модел към културно-ценностната парадигма“, Психология на организационното лидерство: в търсене на корпоративната синергия“ и др. е на мнение, че в днешно време обществата ни страдат от липса на лидери.

"Всички големи лидери, за които можем да се сетим, са живели в миналото. Днес липсата на лидери се усеща все повече заради бързите темпове, с които се променя всичко около нас", казва професорът.

Повече за събитието и всички лекции ще намерите и на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.