Кунева: Тръгва сайт за реформата в образованието, питайте

Работи се за гарантиране на сигурността в училищата, увери министърът

09.07.2016 | 11:15 Редактор: Тодор Петров
Кунева: Тръгва сайт за реформата в образованието, питайте

До дни ще заработи сайт за реформата в образованието, където да се задават въпроси и да се получава информация. Телефон за въпроси за прилагането на новия закон за предучилищно и училищно образование - 0878 15 65 43, вече е на разположение на учителите и директорите. 

Това обяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на среща с учители и директори в Кубрат в петък вечерта, съобщиха от МОН.

Тя отбеляза, че осем проекта за нов учебник по история и цивилизации са внесени в МОН на 9 юни след предварително споразумение с издателите, за да се справи системата с късите срокове по новия закон. 

"Въпреки че никой не вярваше, че учебници за пети клас по история ще има, то сега вече можем да кажем, че ще се справим със ситуацията. В момента тези проекти се оценяват и скоро ще стигнат до вас", обърна се Кунева към учителите.

Тя добави, че ще продължат усилията по гарантиране сигурността в училищата и че МОН прави целенасочени усилия за квалификацията на учителите, както и за професионалното образование, детските градини и висшето образование, освен за средното. 

Кунева призова директорите и учителите да са активни при кандидатстването с проекти по националните и други програми, като подчерта, че възможностите за финансиране са налице.