Премиерът след резултатите от Brexit: Това ще е урок за всички

Днешния ден е лош при всички случаи, заяви Борисов

24.06.2016 | 10:53 Редактор: Мария Аладжова
Премиерът след резултатите от Brexit: Това ще е урок за всички

Премиерът Бойко Борисов призова Европейския съюз да докаже, че може и без Великобритания.   

Министър-председаелят обясни, че уважава избора на британците, но допълни, че те трябва да си носят последствията от него. "Аз считам, че е правилно, щом така са избрали, да се оставят сами да решават съдбата си и да започнем да мислим за Европа без тях", каза Борисов.   

На въпроса какво ще случи, ако последва ефектът на доминото и други държави поискат да излязат от ЕС, премиерът отвърна: "Ще останем България, Румъния и Гърция".   

Борисов беше категоричен, че вотът на британците със сигурност ще се отрази на България. "Вижте пазарите как реагираха, как пада лирата, последствията ще са за всички. Но от днес нататък, каквото за държавите извън ЕС, такова и за Великобритания", отсече премиерът.   

Той обясни, че тепърва предстои да се разбере кой печели от вота на британците, както и как ще се отрази на българите в Лондон.   

На въпроса трябва ли да се реформира ЕС, Борисов отвърна, че няма сектор, който да не трябва да се променя.   

"Много от нещата, които и аз говорих за ЕС, се оказаха истина. Колко пъти исках да се спре балканският път. Това ще е урок за всички", каза Борисов и заключи: "Лош ден при всички случаи".