Лиляна Павлова: Ремонтът на Аспаруховия мост ще продължи и септември

"Подсигурена е максимална безопасност с най-новите технологии", увери министърът

15.06.2016 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
Лиляна Павлова: Ремонтът на Аспаруховия мост ще продължи и септември

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна ще продължи през септември. Това заяви пред журналисти във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която направи оглед на приключилите ремонтни дейности.

"Днес пускаме движението, като точно за два месеца приключи ремонтът на първата част на Аспарухов мост - мостове 1, 3 и 5. За два месеца строителите успяха да направят много сериозни ремонтни дейности, като преасфалтиране, подмяна на хидроизолация и цялостна подмяна на всички фуги и лагери.Видя се, че мостът, който не е бил ремонтиран 40 години, има нужда от сериозни ремонтни дейности. Подменени са всички лагери, фуги, хидроизолация, тротоарни конзоли, най-новите технологии от гледна точка на пътната безопасност или т.н. мантинели, като те са поставени, с което да подсигурят максималната безопасност", заяви Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус".

Тя допълни, че освен отпуснатите от Министерски съвет 5 млн. лева за ремонтните дейности, към средствата е добавена и сумата от 2 млн. лева, която е осигурена от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура", за да се довършат дейностите, които са се наложили да бъдат осъществени допълнително.