Стачката на Air France засяга и България: Отменени са полети утре

Синдикатите на пилотите са недоволни от политиката на разрастване на групата

10.06.2016 | 17:26 Редактор: Ирина Георгиева
Стачката на Air France засяга и България: Отменени са полети утре

Трите профсъюза на пилотите в авиокомпанията Air France възнамеряват да изразят недоволството си чрез стачка от 11 до 14 юни – точно след началото на Евро 2016 година. Заради това утрешните следобедни полети на компанията между Париж и София са отменени. Информацията е потвърдена на сайта на авиокомпанията.

Анулиран е полетът от 12:35 ч. френско време с предвидено кацане 16:15 ч., както и полетът с планиран час на излитане от София 17:05 ч., уточняват от БНР.

Въпреки уверенията на авиокомпанията, че ще осигури между 70% и 80% от трафика, не се изключват промени в последния момент. Предимство ще имат полетите, пряко свързани с европейското първенство по футбол, както заяви пред медиите директорът на Air France.

Засегнатите пътници, уведомени чрез sms или имейл, са приканени да променят резервацията си. Air France съветва клиентите си да се осведомят за полета си, преди да се отправят към летището. 

Синдикатите на пилотите са недоволни от политиката на разрастване на групата, като според тях тя е по-благоприятна към холандската KLM след сливането ѝ с Air France. Загубите от стачката ще възлизат на 5-6 милиона евро дневно.