Конфискуваха дрехи- реплики в Пловдив

Масови проверки в магазините за облекла

09.06.2016 | 21:26
Конфискуваха дрехи- реплики в Пловдив

Дрехи, реплики оригинални марки, иззеха служители на икономическа полиция при ОДМВР - Пловдив, съобщиха от ОДМРВ-Пловдив . 709 фалшиви продукта бяха конфискувани. Акцията на служители на отдел „Икономическа полиция“ е била проведена в сряда. По време на  полицейските операция е извършена ревизия в магазин в голям търговки център на ул. “Капитан Райчо” в града. Констатирано е, че в него се предлагат раници, шапки, ръкавици, тениски и спортни екипи, означени със знаци, сходни на други търговски марки. 

Присвоени са 93 продукта, всички с трайно пришити и инкрустирани търговски знаци, обект на изключително право, използвани без правно основание. Спортни екипи и аксесоари с логото на световноизвестни отбори са иззети и от още два търговски обекта.

От последния проверен обект на тържище на ул. “Напредък” са иззети 116 артикула - спално бельо, възглавници, калъфки за възглавници, хавлиени кърпи, спални комплекти /чаршафи/, олекотени завивки и шалтета, означени със знаци, сходни или идентични с тези на регистрирани търговски марки. Започнати са четири досъдебни производства по описа на отдела при ОДМВР - Пловдив за извършени престъпления по смисъла на чл. 172б от НК. Работата по случаите продължава.