2644 подписа не стигнаха на Марешки за референдум

Бизнесменът готов да се откаже от два от въпросите, за да има допитване

06.06.2016 | 17:03 Редактор: Тодор Петров
2644 подписа не стигнаха на Марешки за референдум

2644 подписа не достигнаха на аптекарския бос Веселин Марешки, за да задължи парламента да насрочи поискания от него референдум. Това обявиха от Инициативния комитет, поискал допитването, след приключилата проверка на ГРАО.

Марешки и екипът му внесоха близо 530 000 подписа. След проверката става ясно, че 2644 не достигат, за да се спази изискването на закона 400 000 валидни подписа. Сега депутатите ще трябва да решават дали допитването да се проведе, с какви въпроси и кога.

"Можем да разглеждаме резултатите под два ъгъла - мнително, че някой е предизвикал ситуацията, в която подписите ни да останат под необходимите 400 000 (каквато информация получихме под формата на слухове), или да приемем резултата и да продължим напред", коментира новината Марешки, цитиран от dnes.bg.

Той обясни, че с екипа си предпочитат да действат като професионалисти и да защитят хилядите, които са поискали допитването. Затова Марешки обяви, че е готов да се откаже от два от въпросите си и изрази надежса депутатите да придвижат референдума и да го насрочат заедно с този на Слави Трифонов с президентските избори през октомври.