Напрежение между ДОСТ и ДПС на митинга в Джебел

"На пътя ни няма да застанат", заканиха се от ДПС, ДОСТ нарекоха случващото се политическа провокация

19.05.2016 | 13:51 Редактор: Мария Аладжова
Напрежение между ДОСТ и ДПС на митинга в Джебел

И в този момент продължава митингът на ДПС в Джебел по случай честванията на 27-годишнината от Майските събития.

Делегати и привърженици на партията се събраха на главния площад на града. Тази година честванията в Джебел преминават под клеймото на политическите дрязки между ДПС и ДОСТ. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви пред събралите се на митинга хора, че присъствието им е "категоричното доказателство за резултатите на предстоящите избори", предаде репортер на Bulgaria ON AIR:

"Предаделите не се допускат в Джебел, на пътя ни няма да застанат, нито ДОСТ-овци, нито апаши", закани се Карадайъ.

В началото на месеца от ДПС поискаха от кмета на Джебел да направят възпоменателния митинг, той обаче им отказа. Депутатите сезираха Административният съд, който в последствие отмени забраната.

"Пак местната власт забранява на хората да изразят своето желание да проведат своя възпоменателен митинг. Същите тези хора, които преди 27 години са били на този площад, на същите тези хора местната власт забранява по същия начин този митинг", заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис.

Междувременно стана ясно, че Лютви Местан и членовете на ДОСТ също присъстват на митинга, но не се знае дали ще се качат на трибуната. Активисти на ДПС освиркаха Местан и предизвикаха бурни реакции сред събралите се на площада хора.

Лидерът на ДОСТ от своя страна заяви, че случващото се е политическа провокация.