България - най-достъпна за руските туристи

Тази година в Русия се засилва и вътрешният туризъм

19.05.2016 | 08:45 Редактор: Ирина Георгиева
България - най-достъпна за руските туристи

България остава най-достъпното чуждестранно направление за руските туристи. Това коментира изпълнителният директор на Асоциацията на туристическите оператори в Русия (АТОР) Мая Ломидзе пред руския вестник Собеседник.

"Цените започнат от 45-60 хил. рубли (1200-1550 лева) за двама за 9-11 нощувки с храна – от включена само закуска до all inclusive. Следват Гърция и Кипър, където аналогичния пакет струва между 50 и 75 хил. рубли. Става дума за най-достъпните хотели от 2-3 звезди. Нескъпите курорти в Испания и Италия струват между 50 и 90 хил. рубли за двама за 9-10 нощувки", добави Ломидзе, цитирана от в. "24 часа".

Тази година в Русия се засилва и вътрешният туризъм, добави тя.

По думите й главната особеност на сезона са речните пътувания, които започнаха да се ползват с популярност, особено след появата на първия в Русия речен кораб от типа си "Уол кост" на "Мостурфлот". "Той предлага пътувания на четирипалубния параход „Княгиня Анастасия. Цената от 2300 рубли на човек дневно включва разполагане в каюта, пътна информация, лекции, музикални и развлекателни мероприятия и детски програми на борда. Плюс доплащане за храна", добави Ломидзе.