Промени в наредбата за провеждане на изпитите за шофьорски книжки

Теоретичните изпити за шофьорска книжка да се провеждат само в шумо- и звуково изолирани кабинети

18.05.2016 | 11:58
Промени в наредбата за провеждане на изпитите за шофьорски книжки

Предлагат теоретичните изпити за шофьорска книжка да се провеждат само в шумо- и звуково изолирани кабинети на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Това гласи новата версия на наредбата за провеждане на изпити за шофьорски книжки, която е подложена на обсъждане.

До сега теоретичното препитване се провеждаше предимно в кабинети на учебните центрове, получили разрешения за обучение на кандидат-шофьори. Транспорното министерство твърди, че обмисля тези промени, за да преустанови порочните практики.

С предложените промени се въвежда изискване работните места на изпитваните да бъдат изолирани едно от друго, така че да нямат физически или визуален контакт помежду си. Ако бъдат приети промените, кандидат-шофьорите ще бъдат изпитвани в шумозаглушени зали с видеонаблюдение. Освен познатите в практиката до сега таблети, ще бъдат въведени и други електронни устройста.

Кандидат-шофьорите ще бъдат проверявани с технитечески устройства за наличието на спомагателни инструменти у тях преди да заемата местата си в изпитната зала.