Един човек загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла

Причините за инцидента се изясняват

16.05.2016 | 10:07 Редактор: Ирина Георгиева
Един човек загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла

Тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла отне живота на възрастен мъж, съобщи МВР.

Сигналът за инцидента е получен днес около 08:15. Два автомобила са се сблъскали в района на разклона за с. Екзарх Йосиф. По първоначална информация кола с българска регистрация, излизаща от селото е била засечена от друг автомобил, движещ се по главния път - с румънска регистрация.

На място е починал 70-годишният водач на автомобила с нашенска регистрация, а 60-годишната му спътница била откарана с леки наранявания в Русенската болница, като животът й е вън от опасност, пише в. "24 часа". По непотвърдена информация, вероятно българският водач не е спазил предимство и е излязъл на главния път от разклона за Екзарх Йосиф, удряйки румънската кола, като е заплатил за това с живота си.

"Пътувах от Букурещ за София за среща. Някъде тук се появи кола. Опитах се да спра и да заобиколя колата и той също спря. За нещастие стана катастрофа. При мен се включи защитната система и повече нищо не видях... Не знам какво е състоянието на шофьора, надявам се да е жив.", заяви потърпевшият румънец Дору Соломон.

На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешната помощ. 

Движението по главния път е нормализирано, а на мястото на инцидента се регулира от пътна полиция.

Припомняме, че преди по-малко от седмица на същия път, но в района на 9-ти километър преди Русе, отново тежка катастрофа отне живота на един мъж и изпрати жена и дете в болница.