Катастрофа на пътя Русе-Бяла отне живота на млад мъж

Колата се удря последователно в два тира, спасиха живота на жена и дете

12.05.2016 | 16:15 Редактор: Тодор Петров
Катастрофа на пътя Русе-Бяла отне живота на млад мъж

Мъж загина при катастрофа на пътя Русе-Бяла. Пътният инцидент е станал късно вечерта във вторник в района на 9-ти километър преди Русе. Жена и малко дете, пътуващи в жестоко намачкания от тежкия удар автомобил, били откарани в Русенската болница, където лекарите успели да се преборят за живота им, съобщава "24 часа".

Според първоначалната информация, на суха пътна настилка, в тъмната част на денонощието, лекият автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал странично в товарен камион, след което продължил движението си и се ударил челно и в друг ТИР, движещ се след първия.

След поредицата тежки удари колата излетяла от пътя вдясно по посока на движението си и се блъснала и в предпазната мантинела. 32-годишният шофьор изпаднал от колата извън очертанията на пътя, където бил намерен по-късно в безсъзнание. От сплескания до неузнаваемост автомобил били извадени жена на 26 г. и дете на 6 г.

Семейството русенци били откарани от Спешна помощ в МБАЛ – Русе. По-късно в полицията е получена информация, че водачът е починал, жената е с контузия на главата с комоцио, а детето с фрактура на черепа и с опасност за живота.

Вчера по обяд от Русенската болница съобщиха, че и двамата са стабилизирани и вече няма опасност за живота им, а детето е и в съзнание.