Започна втората национална конференция на АБВ

Партията решава дали ще подкрепи правителството след оставката на социалния министър Ивайло Калфин

15.05.2016 | 11:35 Редактор: Мария Аладжова
Започна втората национална конференция на АБВ

Със стотици делегати от цялата страна започна втората национална конференция на АБВ, предаде "Фокус". Заседанието беше открито от председателя на партията Георги Първанов.

„За две години от своето учредяване партия АБВ увеличи членския си състав на 16 хил. и 400 души. Имаме вече добра мрежа в местната власт, кметове избрани с наша подкрепа и общински съветници“, каза той.

Дневният ред на конференцията ще бъде приет на закрито заседание, на което ще бъдат избрани и работни органи. В програмата за работа са предвидени още изказвания по политическия доклад, отчетния, този на парламентарната група и на Контролния съвет. 

Очаква се да бъде представена и приета Резолюция на партията, както и да бъдат обсъдени и приети промени в устава ѝ. Част от тях предвиждат Националната конференция да се превърне в Конгрес. 

Делегатите ще изберат ръководни органи на партията, на Националния, на Контролния и Гражданския съвет.

Преди 5 дни АБВ обяви, че излиза от властта с оставките на социалния министър Ивайло Калфин и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков. Заместник-председателят на партията Румен Петков обясни това решение:

"Силово налагане на определени решения, Изборният кодекс във варианта, в който мина в Народното събрание е достатъчно ясен показател. Отказваме да участваме в такава формация. Оценяваме негативните тенденции", коментира Петков, цитиран от БНР.

/Снимка: Архив/