Буря с градушка като лешник удари "Бояна"

Пороят с ледените късове се изля този следобед над квартала

13.05.2016 | 19:16 Редактор: Луиза Божинова
Буря с градушка като лешник удари

Градушка се изля над кварталите под Витошката яка този следобед. Ледените късове са били с големина на лешник.

Минути след това е завалял пороен дъжд, примесен с по-малки парчета лед, съобщи читател на Bulgaria ON AIR, който ни изпрати клипче с природната стихия.

Силни дъждове паднаха днес в столицата, а и в западните райони на страната. Още вчера синоптиците обявиха „оранжев код“ за поройни валежи над Западна България.

За утре синоптиците предвиждат слънчево време, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са 9-14 градуса, а максималните - между 21 и 26 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Около и след обяд на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. В сутрешните часове ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 20-25 градуса.

Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.