Москов не знаел дали докладът на МЗ е причина за ареста на Павел Александров

Докладът на Инспектората към министерството е бил изпратен в прокуратурата преди три месеца

27.04.2016 | 16:10 Редактор: Мария Аладжова
Москов не знаел дали докладът на МЗ е причина за ареста на Павел Александров

"Има доклад на Инспектората към министерството, който е изпратен преди три месеца в прокуратурата, дали това е част от причините прокуратурата и ГДБОП да предизвикат тези действия, аз не мога да кажа и не мога и да коментирам, дори и да знам".

Това каза здравният министър Петър Москов, запитан дали докладът на Инспектората на министерството е причина за арестите и повдигнатите обвинения към вече бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров, предаде БНР.

"Министерството на здравеопазването не може да упражнява контрол върху обществения съвет, защото той се назначава от МС", поясни Москов. Той не пожела да отговори еднозначно на въпроса дали е убеден, че във Фонда е действала престъпна група, като посочи, че "в това трябва да бъдат вътрешно убедени хората, които са повдигнали това обвинение".

По думите на министъра спешната смяна и назначаването на нов директор е било абсолютно наложително. 

"Моята задача в този случай беше и се справихме, мисля, да гарантираме работата на Фонда и нито едно дете, нуждаещо се от лечение, било по-спешно, било в по порядък, не може да се компрометира този процес, затова Фондът трябваше да има нов директор и той трябваше да бъде назначен максимално бързо".