fallback

Проф. Владимир Пилософ поема Фонда за лечение на деца

Той свиква заседание на Обществения съвет още в петък

20.04.2016 | 17:08 Автор: Анисия Иванова

Проф. Владимир Пилософ беше назначен на поста директор на Център "Фонд за лечение на деца” със заповед на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. Доайенът на българската педиатрия прие новия пост на среща с премиера Бойко Борисов и министър Москов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По-рано днес министърът освободи предишния шеф Павел Александров, който беше арестуван заедно със 7 свои колеги по подозрение във финансови измами и източване на фонда.

В разговора професорът е декларирал, че ще вземе всички мерки за ефективно и спокойно продължаване на изключително важната дейност на фонда.

Във връзка с необходимостта да се вземат спешни решения за нуждаещи се от лечение деца, проф. Пилософ свиква заседание на Обществения съвет още в петък.

До момента проф. Пилософ бе в Изпълнителната агенция за медицински одит. Два мандата бе директор на Националната кардиологична болница, където работи от 1970 до 2015 г.

Основал е отделението за следоперативно и интензивно лечение на деца със сърдечносъдови заболявания, първото и единствено у нас. Има специалности по детски болести, детска кардиология и социална медицина и здравен мениджмънт.  

fallback
Още от България
fallback