Росен Плевнелиев е човек на годината в Украйна

Държавният глава е отличен заради приноса му за укрепването на отношенията на Украйна с международната общност

25.03.2016 | 16:57 Редактор: Мария Аладжова
Росен Плевнелиев е човек на годината в Украйна

Българският държавен глава Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с наградата "Личност на годината - 2015 г." - отличие, което се връчва в Украйна за 20-та поредна година.

Тържествената церемония по връчването на приза ще се проведе в Киев на 26 март.

Плевнелиев получава отличието за обществената му и политическа дейност в европейски и международен план и за приноса му за укрепването на отношенията на Украйна с международната общност, посочват от правителствената пресслужба.

Българският президент получава отличието и заради приноса си за утвърждаване на единството на украинската нация, както и заради последователните си позиции в защита на суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за отстояването на европейските ценности.

Престижната награда ще му бъде връчена лично от първия президент на Украйна Леонид Кравчук.

Наградата се връчва на  призната от европейската и световната общност професионална и обществена дейност, с принос в различни сфери на обществено-политическия и икономическия живот. Сред носителите на отличието са папа Йоан Павел II, президентът на Латвия Далия Грибаускайте, президентът на Полша Александър Квашневски, президентът на Литва Валдас Адамкус, Върховният представител за Общата външна политика и политиката за сигурност на ЕС Хавиер Солана и др.

По време на работното си посещение в Киев българският държавен глава ще проведе среща с президента на Украйна Петро Порошенко.


1
0 rate up comment rate down comment 0
vladisr@mail.bg
преди 8 години
Да си го вземат в Украйна заеднио със Саакашвили ше са много добър екип. И без това на много българи им омръзна да му гледат изцепките Сигнализирай за неуместен коментар