Хванаха мигранти и трафиканти край Свиленград

Задържаните трафиканти са в ареста, а чужденците - в дом за бежанци

04.03.2016 | 14:51 Редактор: Ирина Георгиева
Хванаха мигранти и трафиканти край Свиленград

Седем мъже са задържани при операция на свиленградските полицай, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Хасково. Акцията е проведена във връзка с миграционния натиск и незаконен трафик на чужденци през границата.

Още по темата

Свиленградските криминалисти са получили информация, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали чужди граждани на територията на България, които ще бъдат извозени с автомобили до вътрешността на страната. Незабавно са сформирани оперативни групи съвместно със служители на ГПУ Свиленград. 

В полунощ на 3 март са задържани 32 чужди граждани без документи за самоличност, от които 8 жени, 6 мъже и 18 деца. Чужденците с произход Ирак, Сирия и Турция са отведени в патрулна база „Капитан Андреево”, а оттам са настанени в СДВНЧ-Любимец. 

Полицейските служители са задържали и седем мъже, съпричастни към деянието - четирима харманлийци на възраст 42 г., 43 г., 31 г., 29 г., 35-годишен симеоновградчанин и двама любимчани на 25 г. и 50 г. 

В местността край селото са намерени и 3 автомобила „Мицубиши” и „БМВ”. Петима от мъжете са познайници на полицията, всички са задържани в следствения арест със 72-часова мярка. 

По случая в РУ Свиленград е образувано досъдебно производство по чл.281 от НК.