255 хиляди крайно нуждаещи се ще получат по 13,6 кг храни от БЧК до 29 януари

Хранителните стоки не включват олио след като една от фирмите участвала в обществената поръчка оспорва търга

06.01.2016 | 16:36 Редактор: Ирина Георгиева
255 хиляди крайно нуждаещи се ще получат по 13,6 кг храни от БЧК до 29 януари

Още по темата

255 хиляди крайно нуждаещи се българи ще получат по 13,6 кг. храни от БЧК до 29 януари, съобщиха кореспондентите Bulgaria ON AIR. Хранителните стоки не включват олио след като една от фирмите участвала в обществената поръчка оспорва търга.

Ако обжалването протече в нормалния ред и фирмите, които са се явили на търг спечелят процедурите тези доставки ще бъдат направени към БЧК.

5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр получиха хиляди  в специално създадени пунктове на БЧК в цялата страна. Всеки, който е получава помощи за отопление може да получи и хранителните дарения. Александър е на 48 години и е пенсионер по болест. Синът му е инвалид и той се грижи за него. Общият доход на двамата е 260 лева на месец. На 6 януари получи хранителни помощи, но не е доволен от тях.

"Взимам за пръв път тази година и не знам за колко време ще ми стигнат. Като ги гледам те са мизерни помощи." - коментира Александър.

Александър е и социален асистент на сина и това му пречи да започне работа въпреки сърдечните му проблеми. Двамата живеят трудно и храната често не им достига.

"Когато сме гладни, ако нямаме пари ще си направим от мизерната леща дето я дават." - поясни Александър.

Надеждите на Александър са до лятото да получи още храни, които да му помогнат да преживеят със сина му. 

/Снимка: Архив/