КЗП е осигурила дежурни екипи за студентския празник

Спокойният и предвидим пазар е сбор от действията на коректни търговци и информирани и разумни потребители, отбелязва Маргаритов

08.12.2015 | 12:36 Редактор: Ирина Георгиева
КЗП е осигурила дежурни екипи за студентския празник

КЗП е осигурила дежурни екипи на 8 декември, които са в готовност да реагират на евентуални сигнали за нарушения в заведенията и местата за настаняване, където студентите ще отбележат своя празник. Това съобщи председателят на контролния орган Димитър Маргаритов по време на седмата по ред дискусия от кампанията "ДА! На българската икономика". 

Бизнесът трябва да бъде коректен и лоялен към потребителите - това е както в интерес на самите потребители, така и на търговците, които биха имали повече редовни клиенти, отбеляза Маргаритов.

"Наблюденията ни са, че все повече търговци в България са склонни да мислят по този начин - въвеждат и прилагат добри практики, включително надхвърлящи законовите им задължения, за каквито преди години научавахме само от опита в чужбина. Надяваме се този процес да продължи и да се задълбочава напред във времето." - заяви още председателят на контролния орган.

КЗП ще продължи да извършва проверки съгласно вменените й правомощия, за да може да бъде гарантирано спазването на закона от търговците и респективно – защитата на базовите права на потребителите.

"Спокойният и предвидим пазар, към който всички се стремим, е сбор от  действията на коректни търговци, информирани и разумни потребители и контролни органи, които съблюдават спазването на законодателството." - подчертава Маргаритов.