Данъците в София засега остават без промяна

Кметът на столицата отбеляза, че от години се работи по подобряване на събираемостта

02.12.2015 | 17:02 Редактор: Мариета Иванова
Данъците в София засега остават без промяна

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че на този етап и в рамките на проектобюджет 2016 не се предвижда промяна в местните данъци и такси, предава Dnes.bg. Пред журналисти тя изтъкна, че Столична община от години работи по подобряването на събираемостта на данъците, като отчете и ползата от въвеждането на онлайн услугите за целта. По думите й през тази година са събрани около 30 млн. лв. повече приходи в сравнение с 2014.

"Това беше важна задача, която продължава да се увенчава с успех, след като дадохме възможност за плащане на данъци онлайн и обединихме отделните данъчни администрации. Сериозен е и контролът на данъчната администрация", коментира столичният кмет.

Фандъкова коментира и идеята на бизнеса собствениците на автомобили с различна от софийската регистрация да плащат данък като подчерта, че „предложението е разбираемо“. Те плащат данъците си другаде, а се възползват от инфраструктурата на Столичната община", коментира столичният кмет.

Тя обаче не допълни, че не може да каже на този етап дали подобно предложение може да бъде реализирано и дали може да доведе до необходимите резултати.