Змията като домашен любимец

Стела, героинята на нашия репортаж, от години живее със змии

10.11.2015 | 11:12 Редактор: Кремена Кръстева
Змията като домашен любимец

Какво е усещането да имаш за домашен любимец змия? Малко са хората, които биха предпочели такъв екзотичен каприз. И все пак стотици българи притежават такива животни. Те са длъжни да ги регистрират, но въпреки това много от тях имат проблеми със съседи заради това.

Не всички змии са зли. в това е убедена Стела, която от дете гледа змии като домашни любимци. Самата тя често влиза в ролята на приказния доктор Дулитъл, опитва се, когато трябва да ги лекува, да общува с тях. Като човек, който много обича змиите, никога не би опитала да змийско месо, което в някои части на света ястието от тези животни е деликатес. Домашната й менажерия наброява 5 змии, сред тях няма отровна. За толкова години Стела вече е изградила и специален подход към тях.

 Любимец сред питомците на Стела е Тери – Калифорнийска кралска змия, която вече 12 години е част от семейството на своята стопанка. Той вече има опит пред камера и демонстрира спокойствие в присъствие на телевизионен екип.

„Имам приятели, които въобще не влизат тук. но има и такива, които се престрашават и поне ги гледат“, споделя Стела.

Стела съжителства и с много други животни. С тежък характер сред компанията от домашни любимци е костенурката Злобил, която често изправя на нокти всички вкъщи. Така че в дома на Стела никога не е скучно.