Производител на хляб: "Няма как храната хем да е евтина, хем качествена"

Пазарът се намира близо до Паметника на Васил Левски

18.08.2024 • 14:30 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger

Сега се пренасяме в столичния район "Оборище", където всяка неделя през лятото се провежда фермерски пазар. На него малки български производители и занаятчии показват своята домашна продукция. Пазарът се намира близо до Паметника на Васил Левски.

"Започваме да възпитаваме хората, че качеството си струва, не можем да ядем хем качествена храна, хем да е евтина. Нашият хляб е ръчен, използват се стари и дребни сортове. Хлябът се пече на ниска температура", каза търговецът на хляб Мартин Очиликов.

"Ценител съм на храната, когато знам какъв е произходът ѝ", коментира Александър Георгиев.

Снимка: БГНЕС


  • Последни
  • Четени
2
0 rate up comment rate down comment 0
Петкоw
преди 1 година
В стандартните вериги храната е не просто с ниско качество, тя е отровна. 99% от хлябовете не стават, подлъгват на етикета, че са с квас, после със ситно пише, че имат и мая, а понякога и консерванти. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Mitko
преди 1 година
Принципно, прекупвачите са големи спекуланти. В нашето село произовдители земеделци на праскови ги продават по 2,0 лв килограма от вкъщи. Не знам на каква цена са ги продали на селския магазин, но там в магазина са по 3,70 :)При големите вериги и големите производители цените има къде да падат,но при малките производители, които поддържат високо качество, това е възможно, само ако се вдигне производителността, оборот, а това много зависи от хранителната и икономическа култура на българите. Сигнализирай за неуместен коментар
България виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички