Хотели апелират all inclusive туристите: Изяжте всичко, което взимате

Всеки ден съобщават какво количество храна е изхвърлено предния ден и колко хора биха се нахранили с него

10.07.2024 | 18:10 Редактор:
Хотели апелират all inclusive туристите: Изяжте всичко, което взимате
Хотели апелират all inclusive туристите: Изяжте всичко, което взимате

Хотели по родното Черноморие апелират към гостите си да да не разхищават храна. Все по-актуални са ежедневните табели на български и английски език при ресторантите, гласящи: "Вземете всичко, което можете да изядете, но изяжте всичко, което взимате". 

В един от хотелите изчисляват, че изхвърлените предния ден 40 кг храна биха стигнали да нахранят 120 души. Друг хотел пък информира, че след храненията по all inclusive за ден са пратени на боклука 50 кг храна, достатъчни за 130 човека. 

По тази програма стотици хотели по морето, и не само, изхранват по три пъти на ден туристите с разнообразна храна, в неограничено количество. 

В социалните мрежи призивите получиха разнопосочни коментари - според едни това вменява чувство на вина в туристите, които са си платили за all inclusive почивка. Други пък са подкрепят инициативата на хотелиерите, като допълват, че ежедневно в ресторантите почиващите препълват чиниите си с храна, която е очевидно, че няма как да изядат. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Вместо да казват на туристите да ядат повече - да сервират по-малко храна хотелиерите. Сигнализирай за неуместен коментар