Пеевски: Радев да не спекулира със страховете на хората

"Недопустимо и безотговорно е от негова страна", заяви председателят на ДПС

26.05.2024 | 08:28 Редактор: Деси Николова
Пеевски: Радев да не спекулира със страховете на хората

Недопустимо и безотговорно е от страна на президента Румен Радев да плаши хората с откровено неистински заплахи за участие на натовски войски за потушаване на войната в Украйна, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в своя позиция, разпространена до медиите.

"Всеки опит за насаждане на страхове по този начин проявява или желание за нерегламентирана намеса в хода на предизборната кампания или изпълнение на целите на руската пропаганда и хибридна война", пише още той.

Пеевски напомни, че всички подобни решения по Конституция може да вземе само и единствено българският парламент.

"Подчертавам, че пред нас като парламентаристи никога не е стоял подобен избор, нито някой е имал подобно намерение. Безпрецедентната ни подкрепа за Украйна  е резултат от твърдото ни убеждение като евроатлантици и консенсуса за това, че трябва неотклонно да отстояваме тези ценности като помогнем да бъде прекратена антихуманната агресия. Но, твърдо заявявам, че друга опция за подкрепа за Украйна никога не е била на дневен ред! Предупреждавам г-н Радев - употребата на страховете на хората се наказва от народа! Защото за българските граждани е най-важна сигурността за тях и децата им тук и сега. И всички ние сме длъжни да я гарантираме с думи и действия", написа лидерът на ДПС.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
1 rate up comment rate down comment 0
Пейо
преди 3 седмици
Пеевски, помниш ли лъжата, че няма да се изпраща оръжие на Украйна? А през цялото време пращахте без решение на НС. Даже се гордеят, че сте лъгали. Тогава какво направихте , въпреки нежеланието на българския народ, а? Приказката за онова овчарче, дето много обича да лъже, чел ли си я? Толкова сте наведени и зависими, че ще изпълните всяко нареждане на господарите си за наша сметка.Няма да ви се получи, спокойно. Накрая вие ще платите сметката, не ние. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Лъжец
преди 3 седмици
Орбан каза, че се обсъжда изпращане на войски и никой от ЕС не го е опровергал. Зеленски поиска същото. НАТО няма да изпрати, да! Само отделни зависими пионки като България. Когато наредят от посолството НС да го гласува, Пеевски какво ще прави? Ще последва съдбата на Фицо , или ще козирува?Аз не знам нещо да са отказали на господарите си. Не забравяйте, че България участва в две коалиции на "желаещите" и даде жертви за чужди интереси. Два пъти се случи. След изборите ще е третият! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Магнитски смях
преди 3 седмици
Евроатланика Пеевски хахаххахахха Сигнализирай за неуместен коментар