Поискахме по-засилено присъствие на НАТО у нас и в Черно море

Заплахата от Русия беше засегната и от служебния министър на отбраната 

25.05.2024 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

НАТО се събира в София. Над 400 парламентаристи от държавите членки на Алианса ще заседават в Парламентарната асамблея, която ще продължи три дни. 

Сред темите на срещата са Западните Балкани и хибридната война от Русия, която според НАТО застрашава честността на европейските избори. Заплахата от Русия беше засегната и от служебния министър на отбраната ген. Атанас Запрянов и началника на отбраната ген. Емил Ефтимов.

Те поискаха разширяване на натовската бойна група у нас, както и по-масирано присъствие на военни сили на Алианса в Черноморския регион.

"Част сме от тази хибридна атака да се повлияе на резултата от изборите. Помощта за Украйна се базира на международното право и по никакъв начин не е намеса във войната. Хибридната опорка, че ще изпращаме войски в Украйна повлиява много и на кандидатите за военна служба. Разчитаме на колективната отбрана", заяви ген. Запрянов.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: БГНЕС


2
3 rate up comment rate down comment 0
Шаламанов и Соломон
преди 3 седмици
"Те поискаха разширяване на натовската бойна група у нас, както и по-масирано присъствие на военни сили на Алианса в Черноморския регион." - Ние ли искаме, или те? В Черно море туристи ли ще посрещаме или войници на НАТО? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
Кой упълномощи тези ..... Запрянов и Ефтимов да искат от наше име ?Жалки прислужници! Дали те и техните деца и внуци ще участват в състава на бойната група, или ще се разпореждат с живота и здравето на обикновените хора, които не са ги избрали? Който иска война, да се записва доброволец заедно с децата и внуците си! Нашият живот не принадлежи на посолството, нито на прислужниците му! Запрянов и Ефтимов- на фронта да бранят......... НАТО ! Сигнализирай за неуместен коментар