ГЕРБ и БСП искат оставката на зам.-кмета по транспорта: "Кой ще плати ремонта на ремонта?"

Причината е движението около НДК и бул. "Патриарх Евтимий"

16.05.2024 | 14:11 Редактор: Деси Николова

Столичният трафик и "горещият картоф" - движението около НДК и по бул. "Патриарх Евтимий" - отново повод за партийни престрелки. Общинският съвет заседава и макар в богатия му дневен ред тази точка да не е включена, политиците отново кръстосаха словесни шпаги по темата.

От ПП-ДБ-Спаси София имат нова идея - тепърва работна група през следващите 3 месеца да следи проекта в центъра на София. 

"Новата организация на движение работи и ако се констатират проблеми, свързани с нея, те да бъдат отстранени и абсолютно всички да бъдат ангажирани с целия този процес. В края на този тримесечен срок на наблюдение на проекта комисията ще излезе със специален доклад, в който ще има обобщение на наблюдаваното в рамките на тези три месеца, идентифициране на проблемите и препоръки за корекция", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

От ГЕРБ обаче не са съгласни и попитаха кой носи отговорност?

"Ама вие го направихте вече колеги - изхарчихте 1 млн  лева. Нямаме данни точно колко, защото упорито отказват да ни ги предоставят. Кой ще плати ремонта на ремонта, маркировката на маркировката? Кой ще спаси спасените от спасението", попита Прошко Прошков от ГЕРБ.

"Днес сме свидетели на първия публичен саморазстрел на Борис Бонев. Явно кметът не е съгласен с всичко, което се случи в района на НДК до този момент", каза общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.

А БСП вече са направили и разбор защо новата организация на движение не трябва да остава. 

"По първоначални данни вече тролейбусите по улица "Раковска" вървят с около 90 секунди закъснение. Очакваният ефект за по-бърз транспорт няма да се случи, а точно обратното. Хаосът е ясен. Затова групата на БСП призоваваме Терзиев да оттегли заместник-кмета по транспорта", категоричен бе общинският съветник от БСП Иван Таков.

"Ние също настояваме зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов да подаде оставката си", заяви Прошко Прошков.

Но тези искания "Спаси София" видяха като предизборна игра.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR