Протест в памет на Ани и Явор: Година след смъртоносната катастрофата промяна няма

Тревожно е, че хората намират за нормално всеки ден да има загинали в катастрофи, каза майката на Ани

08.05.2024 | 19:11 Редактор: Елеонора Танева

Една година след смъртта на младите Ани и Явор на пешеходна пътека в столицата се провежда пореден протест срещу войната по пътищата. На булевард "Сливница", където двамата бяха пометени, десетки граждани се включиха в мирно шествие.

Някои носят плакати с надпис "България няма повече деца за убиване". Това е поредният протест след смъртта на двамата млади, над 50 протеста са проведени след убийството на Ани и Явор. Близките им настояват за законодателни промени, за строги наказания за убийците на пътя. П думите на протестиращите не са изпълнени част от исканията им - година след двойната смърт все още няма поставена камера, каквото обещание е имало от Столичната община.

"Това което се случва не е достатъчно, за да видим положителни резултати. Всеки ден има новини, че губим човешки животи, смятаме за много тревожно това, че цялото общество намира за нормално да чува тези новини и да няма голямо желание тази война да спре. Искаме да напомним на цялото общество, че нямаме право да губим човешки животи по този безумен начин", каза майката на убитата Ани - Десислава Малчева.

Шофьорът, който помете Ани и Явор, е млад, с 3 месеца стаж зад волана, шофирал е в трезво състояние, но със 100 км/ч, при разрешени 50. Повдигнато му убийство по непредпазливост, намира се под домашен арест. Обвинителният акт е внесен в съда, предстои насрочване на делото.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
родната полиция ни п
преди 1 седмица
А какво става с оня Георги Семерджиев? Още ли е опънат Чадър над него? Къде е онази "яка" полицайка, която му помагаше да се крие? Какво стана с над 40 полицаи, ползвали услугите му "безплатно"? Сигнализирай за неуместен коментар