Тормоз, музика, плъхове: Заведение тероризира до късно живущи в центъра на София

Сигнализирайте и вие за нередности в Helpbook.info

08.05.2024 | 22:45 Редактор: Анисия Иванова
Тормоз, музика, плъхове: Заведение тероризира до късно живущи в центъра на София

Ако сте подложени на тормоз и терор от силен шум от музика, викове и смях от заведение, ресторант, кафене, кръчма и не може да спите, трябва да знаете, че не сте единствени с този проблем в милата ни родина. Наш потребител се оплака чрез платформата на Helpbook.info и моли отговорните лица от Столичната община, Район "Средец", да вземат спешни мерки във връзка с изтезанията, на които е подложен той и съседите му:

"На първия етаж се намира заведение, което извършва множество нарушения и тормоз върху живущите в сградата. В дворното пространство на къщата върху пръстта, под дърветата са изнесени дървени маси за клиенти на заведението. Няма никакво съгласие от собствениците за извършване на подобно слагане на маси или ползване на дворното пространство от клиенти. То се ползва самоволно и насилствено. Откакто изнесоха храна в двора, навсякъде има огромни хлебарки и се качват плъхове по стълбите. Заведението системно нарушава обществения ред и часовете за покой.

Подавани са многократни сигнали в полицията на 112. Силна музика, пияни и крещящи хора, е ежедневие след 22:00 часа, обикновено шумът спира чак след два часа. Сградата е над 100-годишна, с гредоред, без никаква шумоизолация, когато е пусната музика или крещи човек е все едно в стаята ти. Никой от сградата не може да спи, дори малките деца. Буквално цялата сграда кънти и гредите вибрират от шума.

Заведението има изградена солидна пристройка с много маси на територията на двора, без съгласието на другите собствениците по идеални части на двора и сградата. Заведението е с неясен статус, без никакво съгласие от собствениците. Целия си живот живея в къщата и никога не сме давали одобрение за подобна дейност.

Затова моля за съдействие от съответните компетентни органи по гореизложените нарушения:

Масите в двора да бъдат премахнати. Да бъде уведомено ХЕИ София за нехигиеничните условия в двора и сградата. Да се санкционират собствениците на заведението за системно нарушаване на обществения ред, спрямо действащото законодателство. Нощният тормоз да бъде прекратен и заведението да затваря в 10 ч. Да бъде премахната незаконната постройка в двора на сградата. Всеки от живущите в сградата има нотариален акт с идеални части от двора. Да бъде направена проверка за статуса на заведението. Кръчмата, намиращата се в жилищна кооперация и жилищен квартал, никога не е взимала съгласие от собствениците за извършване на подобна дейност".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС