НИМХ: Валежи и гръмотевици на много места у нас в сряда, възможни са и градушки

Обявен е жълт код за опасно време в много области

07.05.2024 | 14:16 Редактор: Вяра Димова
НИМХ: Валежи и гръмотевици на много места у нас в сряда, възможни са и градушки

Издаден е жълт код за опасно време за почти цяла България за утре - 8 май, съобщиха от НИМХ. Единствените области, които няма да бъдат засегнати, са Добрич, Разград, Силистра, Варна и Търговище. Предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици. 

Още от сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, по най-високите части на Рила и Пирин - от сняг. На много места ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите главно в Централна Стара планина.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС