Желязков: Нашата идея е стабилна Европа за една сигурна България

Коалицията ГЕРБ-СДС е стабилна, няма вътрешни противоборства, каза бившият шеф на НС

07.05.2024 | 13:09 Редактор: Вяра Димова

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си за участие в изборите за европарламент.

"Няма изненади в нашата листа. Тя е стабилна, няма вътрешни противоборства, няма да очакваме вътрешни противоборства и конкуренция. Ще очакваме работа, за да оправдаем доверието като водеща политическа сила", каза Росен Желязков пред журналисти след регистрацията на партията за европейските избори.

"Наясно сме, че съвпадането на националната кампания с кампанията за избори за Европейски парламент предизвиква както посланията, така и участието и тонът, който ще зададем в тази кампания, но имаме голямо съвпадение в политиките, които ще защитаваме на национално и европейско равнище. Политики, свързани с доходи, с икономика, със земеделие, с отбрана и сигурност, предвид геополитическата обстановка", обясни той.

Нашата идея е стабилна Европа за една сигурна България, заяви Желязков.

"Когато дойде моментът за воденето на разговори за коалиционно управление, защото друго управление не би могло да има, тогава ще се търси електоралната тежест", добави той.

Сред първите имена в листата за европейски избори на ГЕРБ-СДС са и двама действащи евродепутати - Андрей Ковачев и Андрей Новаков.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа