Нови трамваи и ново разписание в редица столични квартали

Повече комфорт за пътуващите

07.05.2024 | 12:54 Редактор: Беатрис Младжова
Нови трамваи и ново разписание в редица столични квартали

Градският транспорт в София започва да работи с нови подобрения от днес. Освен новата трамвайна линия 15, модерни нископодови трамваи ще обслужват и линия 6, с което на пътниците в големите северни квартали се осигурява повече комфорт. Трамвай 8 до "Люлин" пък ще има повече курсове, с което интервалите за изчакване се намаляват, съобщиха от "Спаси София".

Най-голямото подобрение е новата трамвайна линия 15 между "Бъкстон" и "Хладилника", която ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10. 

"С трамвайна линия 15 обединяваме най-натоварени трамвайни коридори в града и възстановяваме липсващата директна връзка между бул. "Цар Борис III" и ул. "Граф Игнатиев" и "Лозенец", която винаги е била търсена, но беше прекъсната", заяви председателят на групата на ПП-ДБ и Спаси София в общинския съвет Борис Бонев. 

Добри новини има и за жителите на "Надежда", "Връбница" и "Обеля" - от днес мотрисите по трамвай 6 ще бъдат модерни, климатизирани и достъпни за трудноподвижните.

От днес линия 8 към "Люлин" се подсилва и интервалите през целия ден няма да надвишават 10 минути, като се осигуряват и допълнителни курсове до по-късно. Трамваите по линии 3 и 27 пък работят с удължен маршрут до гара София-Север, с което се възстановява удобната връзка между влаковете и трамвайния транспорт в тази част на града. 

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR