Голямото завръщане: Интензивен трафик, 8 000 униформени следят за нарушители

Промениха движението по магистрала "Хемус", за да не се образуват задръствания

06.05.2024 | 12:32 Редактор: Елеонора Танева
Голямото завръщане: Интензивен трафик, 8 000 униформени следят за нарушители

Натоварен трафик се очаква в последния почивен ден. Продължават и проверките на "Пътна полиция", които днес ще са особено засилени. Общо над 8 000 униформени участват в проверките за алкохол, наркотици и превишена скорост. Най-натоварени по традиция ще бъдат маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция.

И днес има промени в движението по магистрала "Хемус“, за да не се образуват задръствания. В тунел "Топли дол" са обособени две ленти в посока София и една за Варна. През "Правешки ханове" има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна.

През граничните пунктове "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. А до 22:00 часа тази вечер румънските гранични власти няма пропускат камиони над 7 тона и половина през пункта "Дуранкулак“ откъм румънска страна. На "Калотина“ продължава ремонтът и може да има забавено преминаване на автомобилите, заради временно стесняване на пътните платна преди и в зоната на пункта.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)