ВАС отмени решението за ОВОС на горенето на RDF отпадъци от "Топлофикация" - София

Съдебният акт е окончателен

02.05.2024 | 14:23 Редактор: Беатрис Младжова
ВАС отмени решението за ОВОС на горенето на RDF отпадъци от

ВАС отмени окончателно Решението по оценка на въздействието върху околната среда на Директора на Регионална инспекция по околната среда и водите София, с което се одобрява осъществяването на инвестиционно предложение за "Изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF отпадък" на площадка ТЕЦ "София".

Върховните магистрати оставят в сила решението на Административния съд в София. То е образувано пред първоинстанционния съд по жалба на екологично сдружение "За земята", Национално сдружение за защита на собствениците на имоти, сдружение "Независим обществен контрол", сдружение "Коалиция за устойчиво развитие" и физическо лице.

Въз основа на компетентно изготвените заключения на назначените по делото експертизи, съдът е направил обоснован извод, че процесното инвестиционно предложение не е аргументирано в доклада за ОВОС и РИОСВ София е взел решение за одобряване на доклада без наличието на достатъчно доказателства. 

Напълно формално административният орган е съгласувал доклада за ОВОС при наличните непълноти и неизяснени обстоятелства относно очакваното влияние от дейността на инвестиционното предложение върху човешкото здраве и въздействието на същата върху околната среда. 

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: БГНЕС