Цените в спа хотелите се вдигат, но са пълни, семейства търсят анимация за деца

Велинград остава сред най-предпочитаните туристически дестинации

02.05.2024 | 13:46 Редактор: Деси Николова

Серията почивни дни по традиция отправя българите към дестинации за отдих и преживявания и у нас, и по света. Голяма част от сънародниците ни тази година ще останат в страната.

Интересът на българите към почивка със семейството в страната е висок, отчитат туроператори. 

"Предпочитаните дестинации са по-близки. Морските курорти не са подходящи все още за почивка и къпане, така че хората предпочитат да пътуват на по-къси разстояния - планински курорти, спа хотели, близките до тях места - Родопите, Троянския Балкан", казва туроператорът Иван Палашев.

От бранша са категорични, че страната ни предлага разнообразие от целогодишни дестинации, които привличат туристи с красивата си природа, богата история и отлични балнеологични курорти. Затова и конкуренцията сред хотелиерите е голяма.

И за тазгодишните великденски празници Велинград остава сред най-предпочитаните туристически дестинации в страната.

Българските туристи търсят баланс между цена и качество. А Велинград успява да отговори на изискванията с хотели за всеки вкус и бюджет. Предлагат се различни пакети, които обикновено включват нощувки със закуски и вечери, празнични обеди и вечери и СПА услуги.

Към настоящия момент, за наша радост, трудът ни се изплаща и хубавите места имат работа. Както и досега привличаме с добра услуга, с разнообразие, различни програми, грижа както за семействата с деца и анимация, така вече и за възрастни. Търсят да комбинират почивка, в която децата им да се забавляват и самите родители да си починат", разказва управителят на хотел Анна Божкова.

В сравнение с цените през миналата година, то сега се забелязва повишение. 

"Минимален престои от 3 нощувки излиза от 1100 до 2500-2600 лв., в зависимост от типа помещение, за двама възрастни и две деца", казва още Божкова.

А решилите да се насочат към СПА столицата на България в последния момент без резервация, трябва да знаят, че легловата база е почти запълнена.

Вижте повече в репортажа.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа