Депутати отбелязаха 148 г. от Априлското въстание с тържествена заря в Панагюрище

Трябва да следваме онзи път, който бележи любовта към Отечеството, заяви Росица Кирова

01.05.2024 | 23:06 Редактор: Толя Стоянова
Депутати отбелязаха 148 г. от Априлското въстание с тържествена заря в Панагюрище

Депутати отидоха в Панагюрище, за да отбележат 148-ата годишнина от Априлското въстание. 

"Априлската епопея бе дързък и непоколебим избор на българския народ за свобода и развитие, за собствена държава, за човешко и национално достойнство", заяви заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова на тържествената заря в Панагюрище по повод 148-ата годишнина от Априлското въстание.

Росица Кирова отбеляза, че в историята на всеки народ има паметни, преломни събития, които по думите на Левски "обръщат времето", и в българската история такова събитие е Априлското въстание.

"То накара Европа за пръв път да застане с мощен глас в защита на българска национална кауза. Подвигът и делото на априлци трябва да бъдат следвани и ще останат завинаги мерило за зрелостта на българския народ, за героизъм, саможертва и мъжество, но най-вече за безпределна любов към Отечеството", добави Кирова.

Според заместник-председателя на парламента саможертвата на априлци ни показва, че трябва да следваме онзи път, който бележи любовта към Отечеството.

"В днешния ден те ни напомнят повече от всякога, че свободата не е дар, че за нейната кауза се воюва всеки ден, че идеалите на българския народ са свещени и на тях трябва да се служи смело, гордо и без корист, показват ни, че на Отечеството служат само онези, които мислят не за своето днес, а за българското утре", отбеляза тя.

На честването присъстваха народни представители, членове на Европейския парламент, служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова и други. Слово произнесе и временно изпълняващият длъжността кмет на Община Панагюрище Петър Каменски.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Пресцентър на НС


2
1 rate up comment rate down comment 0
sss
преди 1 седмица
сигурно са я платили от джобните си скоро зарята ще е по тях дано да имат резервен план всички защото рязко ще останат самички и който изпадне в народната любов ще е първи в своя гроб дано не позанвам но разгадавам безумието политическо меркантолно и безсилно да защитят малобройния народ който страда като скот вместо оправия му налагат мизерия до шия и докато хулят бизнеса пребират и от хората и от бизнеса а техните далавери с свойте авери неплащат нищо земат на гърба на народа все щто могат Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Цинизъм
преди 1 седмица
"Европа застана зад нашата кауза" ...Как по- точно, г- жо Кирова- като ронеше сълзи и сополи докато захранване Османската империя с оръжие, или като дегизираше генерали като паши, за да помагат срещу българи и руси? Извинете, това не е участие във войната според евроатлантическите ценности. Нито изпращането на оръжие, нито на "военни съветници", както НАТО нарича военнослужещите, определени за пушечно месо. Г- жо Кирова, защо направо не кажете, че Брюксел вдигна въстанието, или посолството? Сигнализирай за неуместен коментар