Григорова и Манолова охладиха мераците на Нинова за ляво обединение

Всички напуснали партията са поканени да се върнат, съобщи по-рано днес лидерът на БСП

01.05.2024 | 20:15 Редактор: Тодор Петров
Григорова и Манолова охладиха мераците на Нинова за ляво обединение

Ваня Григорова и Мая Манолова съобщиха в Кюстендил, че обединение в лявото политическо пространство няма да има. Изказването беше по повод призива на председателя на БСП Корнелия Нинова от по-рано днес, че всички напуснали партията са поканени да се върнат.

Мая Манолова беше в родния си град за празника 1 май, но и за две години от учредяването на "Изправи се!БГ". Дойде и Ваня Григорова за старта на предизборната кампания на "Солидарна България" за региона, съобщи БНР.

"Опасявам се, че такива проформа действия за обединение на лявото могат само да разочароват левите фигури, които наистина очакват БСП да се обърне към левите избиратели и след като някои ръководни кадри направят няколко крачки назад, тогава да могат да се съберат всички в ляво и да станем по-силни", посочи Григорова.

"Припомням само, че преди последните парламентарни избори Нинова събра 26 леви партии и организации по същия "бутафорен и показен начин", в резултат на което процентите на БСП паднаха под 9%. Докато, за съжаление, Нинова е председател на голямата партия вляво, Борисов на голямата партия вдясно - нито ще има обединение на дясното, нито на лявото. Не заради личностния проблем, който те създават, а заради вождиските настроения, в които всички останали са миманс, а решенията се вземат еднолично", каза Манолова.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR