Детето, пострадало тежко при взрива в Хасково, е 7-годишно, карат го към Пловдив

"Със сигурност е имало теч на газ", каза инспектор

01.05.2024 | 15:29 Редактор: Беатрис Младжова

Баба и нейното правнуче пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково тази сутрин. По първоначална информация 86-годишната жена започнала да готви на газов котлон, когато възникнал инцидентът. Силният взрив бил чут в целия район. 

Бабата и внучето ѝ успели да излязат извън къщата с помощта на съседи. Възрастната жена е получила по-леки травми. 7-годишното момче обаче е с по- тежки изгаряния по крайниците и лицето. И двамата са транспортирани в Спешното отделение на хасковската болница. Момченцето най-вероятно ще бъде откарано за лечение в Пловдив. Предполага се, че причината за инцидента е техническа неизправност в газовата бутилка.

"Те са 2 газови бутилки, ето там сме ги изнесли. Още при влизане на сградата едната се беше отворила към нас с максимален пламък, а втората подхранваше самото положение. Със сигурност е имало теч на газ, който е загазовал помещението и след това при опит за готвене е станал взрив. Едната жена беше с опърлена коса, а детето е с по-сериозни изгаряния", коментира инспекторът в РС ПБЗН - Хасково Веселин Бекяров.