Студенти бягат благотворително в подкрепа на деца със синдром на Даун

Инициативата се организира за втора поредна година

27.04.2024 | 12:46 Редактор: Беатрис Младжова

Над 300 души се включиха в благотворително състезание в подкрепа на деца със синдром на Даун. Инициативата "Заедно можем да оставим отпечатък" се организира от студенти на Софийски университет "Св. Климент Охридски" за втора поредна година и цели да привлече вниманието на младите хора към проблемите и трудностите на "слънчевите деца". 

"Днес организираме първото студентско бягане, което е за втора година. Имаме и благотворителна кауза, която е насочена към децата със синдром на Даун. Цялото бягане се прави с идеята студентите да се обединим заедно и да направим събитие, което да докосне всеки", заяви организаторът на събитието Адриана Браничева.

Част от входните такси ще отидат за благотворителна инициатива - за деца със синдром на Даун. В бягането се включват и хора в инвалидни колички с цел да допринесат за каузата.

"Участването не само в този маратон, а и спортната активност би помогнала на хората със здравословните им проблеми", допълни участникът в маратона Преслав Христов.

Миналата година средствата са изпратени на няколко детски домове.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ава
преди 1 седмица
Може би е добре да се добави, че инициативата беше подкрепена и от "млади по дух" хора. Сигнализирай за неуместен коментар