Терзиев: София е приятел на бизнеса, няма да има привилегии за наши и чужди фирми

Столичният кмет присъства на среща с компаниите от Британско-българската бизнес асоциация

24.04.2024 | 14:47 Редактор: Толя Стоянова
Терзиев: София е приятел на бизнеса, няма да има привилегии за наши и чужди фирми

Много от хората с умения, компаниите, които могат да бъдат изключително полезни, отбягват да работят с общината. Искаме това да го променим, защото дълбоко вярваме, че заедно можем да направим много повече за облика на града ни, за икономиката на града ни, за общия ни просперитет. Това заяви кметът на София Васил Терзиев.

Той присъства на среща с компаниите от Британско-българската бизнес асоциация (BBBA), на която представи приоритетите за развитие на София.

"Един от най-важните за нас приоритети и отправни точки като цяло в нашето управление, това е да знаете, че сме приятели на бизнеса", каза Терзиев.

Кметът на София подчерта, че повечето хора в екипа му идват от бизнеса, реализирали са се успешно в бизнеса преди това и сега са се посветили на публична дейност, отбелязвайки, че те разбират как работи светът на парите и създаването на стойност.

"В наше лице като администрация ще намерите добър партньор", увери той.

Терзиев обясни, че това, за което се борят и ще продължат да се борят през целия мандат, са принципите на добро управление.

"Прозрачност за това как се взимат решенията, прозрачност как се харчи публичният ресурс, еднаква среда за всички участници, без да има привилегии за конкретни фирми – наши, чужди", добави той.

Столичният кмет посочи, че целта на него и екипа му е всеки един да вижда в общината добър, надежден партньор, където нещата се случват спрямо правилата на добрия международен бизнес.

Терзиев обърна внимание на текущата ситуация – че много от хората с опит и умения, компании, които могат да бъдат изключително полезни, отбягват да работят с общината.

"Искаме това нещо да го променим, защото дълбоко вярваме, че заедно можем да направим много повече за облика на града ни, за икономиката на града ни, за общия ни просперитет", заяви той.

Столичният кмет е категоричен, че и неговата врата, и тази на всички заместник-кметове, и на администрацията е отворена за бизнеса.

Терзиев призова представителите на бизнеса, ако някой притваря или затваря тази врата, или им пречи да стигнат заедно до определени решения, да споделят за това, за да "подобрим всичко, което пречи на добрите идеи да намират път да бъдат реализирани в тази община".

"Единственото нещо, което ние искаме, е да инвестирате в хората си, в бизнеса си, в капацитета си. Ако някой друг ви каже, че общината иска нещо друго от вас, да знаете, че не е дошло от мен и от екипа ми. Има някакъв проблем със сигнала по трасето и е много важно да бъде поправено", каза още той, цитиран от БГНЕС

Кметът на София заключи, че за да стигнат до добрите идеи и решения, трябва да работят заедно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)