Борисов към ПП-ДБ: Несериозно е ГЕРБ да са ви виновни след 3 години бездействие

Делян Пеевски намекна, че ДПС може да не работи с ПП-ДБ след изборите

24.04.2024 | 13:22 Редактор: Елеонора Танева

Две седмици преди официалния старт на предизборната кампания, отново остър словесен сблъсък между досегашните партньори в управлението. Бившите партньори във властта спориха задочно за парите по Плана за възстановяване и устойчивост. ПП-ДБ видяха целенасочено бавене в приемането на съдебната реформа от ГЕРБ и ДПС. 

"ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и жертва пада второто плащане по ПВУ", заяви бившият премиер акад. Николай Денков. 

Бойко Борисов отвърна на удара. 

"Сега, когато сме в предизборна кампания, след 3 години бездействие да кажеш, че ГЕРБ са ти виновни, не е сериозно. Акад. Денков да си отговори защо 3 години бяха в кабинети и само България нямаше план", каза лидерът на ГЕРБ. 

А според бившите партньори ГЕРБ са искали избори. 

"За да запазят своето мнозинство във Висшия съдебен съвет и Висшия прокурорски съвет, тъй като изготвеният нов Закон за съдебната власт предвиждаше деполитизация на парламентарното участие в двата органа. На второ място, за да могат да използват предизборно Антикорупционната комисия, която от септември месец 2023 г. е с увеличени правомощия, с разследващи функции, но със старо ръководство", заяви Атанас Славов от ПП-ДБ.

Пеевски определи думите на ПП-ДБ като лъжа. "Ако някой е саботирал, те са саботираха всичко с това, което направиха да няма ротация", коментира председателят на ДПС.

А след ежедневните скандали, пътищата един към друг стават все по-трудни.

"Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това което са сътворили, а търсят по всякакъв начин да си прехвърлят собствените вини на някой друг", предупреди Борисов.

"Това, което видяхме - тези контрабанди и пари, влачени от пудели, ако се докаже, специално ДПС няма да работи с тях", добави от своя страна Пеевски. 

Имаше и атака към Бойко Рашков. 

"Този човек няма място в политиката, има място по трапезите със седналия до него пудел, който преди това му е напълнил джобовете с пачки", заяви председателят на ДПС. 

До изборите остават 46 дни. А дали след поредния сблъсък бившите партньори ще разговарят за общо управление, предстои да видим.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


5
1 rate up comment rate down comment 0
Алекс
преди 1 седмица
За всеки провал ДБ имат виновник, но те са нйа- добрите Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 1 седмица
Шах с пешката за ПП-ДБ нещо май Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Адриан
преди 1 седмица
Те ПП-ДБ винаги опитват друг да изкарат виновен. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
...
преди 1 седмица
1
1 rate up comment rate down comment 0
Бате
преди 1 седмица
Абе то и на ББ 10 години Тройната коалиция му беше виновна... Сигнализирай за неуместен коментар