Пеевски: Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите с пудела

Председателят на ПГ на ДПС каза дали е възможна нова съвместна работа с ПП-ДБ

24.04.2024 | 11:27 Редактор: Вяра Димова
Пеевски: Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите с пудела

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че "Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите със седналия до него пудел". Коментар той направи в парламента след случилото се вчера по време на комисията за "Митниците"

По думите му "Продължаваме промяната - Демократична България" са саботирали всичко, отговаряйки на отправените обвинения, че заради ГЕРБ-СДС и ДПС страната нямало да получи втория транш по ПВУ. 

Пеевски бе попитан дали е възможна нова съвместна работа с "Продължаваме промяната - Демократична България", той не даде категоричен отговор, но призова казусът около Агенция "Митници" да бъде решен.

"Нека да не говорим дали е възможен, или невъзможен диалог с тях. Тези обвързаности с контрабанда и пудели, влачещи пачки, ДПС няма да работи с тях. Тези хора няма абсолютно никакъв интегритет", каза лидерът на ПГ на ДПС. 

Той отказа да коментира и възможността за сформирането на коалиция с ГЕРБ-СДС.

По отношение на номинацията на Елена Йончева за евродепутат, Пеевски обясни, че тя е "доказала, че е независим човек": "Избрах я, защото е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, журналистите и хората. Винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е един достоен представител за тази квота", посочи той.

Пеевски бе категоричен, че ако тя приеме поканата, ще има пълна свобода да продължи да работи по всички теми, с които се занимавала и до момента, предаде "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)