Посрещаме облачно и студено утро, през деня ще превали и прегърми

През нощта ще вали главно в западните райони

24.04.2024 | 06:00 Редактор: Деси Николова

Минималните температури ще бъдат от 5 до 12 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10, 12 градуса. Денят ще започне с облаци над западните и източни райони, които ще намаляват. Около обед в Западна и Централна България ще има прегърмявания и превалявания, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През нощта ще вали главно в западните райони с количества валежи за денонощието до 25, 30 литра на квадратен метър. Ще духа слаб вятър от юг със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 13 до 19 градуса, а по Черноморието до 14-16 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност. Ще превалява дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2500 м височина ще бъде умерен от югозапад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около 2 градуса, а на 1500 м до 7.

В четвъртък на последователни вълни ще преминават атмосферни смущения с валежи с летен характер. Гръмотевични бури се очакват в Западна България. В петък атмосферата ще се стабилизира с повече слънце и затопляне. Ще превали и прегърми в южните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.