Ваня Григорова ще се яви с Мая Манолова на вота, Нинова видя предателство

Една единствена фирма до момента е отправила оферта за машинния вот

23.04.2024 | 18:36 Редактор: Искра Ангелова

Утре е последният ден, в който кандидатите за българския и за европейският парламент могат да се регистрират в Централната избирателна комисия. Първи тази сутрин с пълна папка до ЦИК дойдоха от БСП.

"Тръгваме към изборите като единствената алтернатива. Ние не се коалирахме с ГЕРБ и Бойко Борисов", заяви лидерът на БСП - Корнелия Нинова.

Малко по-късно дойде и първи удар за БСП. Досегашният евродепутат на социалистите Елена Йончева е приела номинацията от ДПС-Благоевград. Така тя ще застане до Пеевски на евровота. А това доведе до гнева на Нинова.

"Рано или късно зависимостите лъсват. Изненадана съм от арогантността това да стане публично", коментира тя.

И второ предателство видя Нинова.

"Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Първо излъга избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в общината. Излъга работниците, като първо си повиши своята заплата, а не техните", отсече лидерът на левицата.

"Нека да не съм опонент на Нинова, тя също не ми е опонент. Ако е свикнала да изхвърля членовете си - това не е мой подход", контрира Ваня Григорова.

Самата тя тръгва заедно с Мая Манолова към парламента.

"Видях огромна гражданска енергия на местните избори", добави Григорова.

От Централната избирателна комисия подготвят изборите 2 в 1. Една единствена фирма до момента е отправила оферта за машинния вот. Вече са готови и секциите извън чужбина.

"В 60 държави, 786 места са посочени, като най-много места са в Турция - 160, Великобритания - 131, Германия - 122, Испания - 64 и САЩ - 43", поясни зам.-председателят на ЦИК Росица Матева.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR