Без телефони в училище: Мярката в едно българско школо вече постига успехи

Правилото е въведено от началото на годината

23.04.2024 | 13:21 Редактор: Деси Николова

Без телефони не само в час, но и в междучасията. Такива са правилата в хасковското основно училище "Шандор Петьофи". Мярката, която е въведена от началото на годината, остава в сила и вече дава положителни резултати. От учебното заведение отчитат, че успехът на децата се е повишил.

При влизането си в учебното заведение всички ученици оставят своите мобилни устройства в специално за това обособена "телефонна чакалня" и нямат достъп до тях през целия ден. 

"Първоначално не одобрявах тази мярка, като всеки ученик, но след началото на учебната година се чувстваме много по-добре. Преди в междучасията нямахме време за нищо, докато вече общуваме, играем настолни игри и се забавляваме", сподели ученичка.

"Ние започнахме да обръщаме повече внимание на училищния материал, както да се подготвяме и за предстоящите ни матури", каза друг ученик

Като родител на първокласник, Евгения напълно одобрява мярката: "Когато искам да се свържа с детето си, се свързвам чрез класния ръководител. Дадени са ни телефоните, обяснено ние кога да се обаждаме, кога са междучасията, защото все пак не е редно по време на час да се обаждаме".

А с въвеждането на мярката от училищното ръководство отчитат повишаване на успеха на своите възпитаници. 

"Не им липсват, училището е осигурило във всяка една стая телевизор с компютър, таблети се използват, когато е необходимо в учебния процес. По-често се посещава библиотеката, разказват си истории, какво се е случило събота и неделя. А не на междучасията да стоят пред телефоните и да търсят информация", заяви директорът на училището Антоанета Петрова.

В ОУ "Шандор Петьофи" се обучат над 300 ученици от 1 до 7 клас.

Вижте повече в репортажа.


2
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 седмица
Дъщеря ми учи от оет години в училище в Свети Влас и никога не са били разрешени телефони. Събират ги сутрин в специални кутии и ги дават след края на часа или в извънредни ситуации. Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Редно е МО на образованието да наложи това правило за всички училища, а не всяко да си решава само за себе си.Браво ! Сигнализирай за неуместен коментар