Премахват плочите с надписа от Паметника на Съветската армия

Демонтажът се подновява

22.04.2024 | 15:17 Редактор: Толя Стоянова

Демонтажът на паметника на съветската армия продължава. От Областна администрация в София съобщиха, че са започнали действия по премахване на разместените и компрометирани облицовъчни плочи с надписа от паметника, а също така и по консервацията на постамента.

В началото на април ВАС обезсили разпореждане на Административния съд в София, с което по жалба на сдружение "Изправи се.БГ" бе наредено да се спре демонтирането. Подобна жалба имаше и от "Възраждане". Ден по-късно областният управител Вяра Тодева изиска да бъдат осигурени необходимите средства за реставрация и консервация на фигурите и барелефите от монумента. Исканата сума бе 2,5 млн. лв.


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Толкова ли станахте жал$и, че се занимавате с паметници? Какво полезно свършихте? Не искате да се запишете доброволци в окопите на родната Украйна, а бутате всички нас във война. Затова от безсилие, алчност и озлобление се борите с паметници! Пълен потрес! Добре, че след края на войната ще си ходите там, където ви е мястото- в затвора! Приемете истината - ще се борите за парите си лично в Украйна, никой няма да ходи вместо вас! Тодева да мисли заедно с О'Браян, да грабва някоя плочка и - в окопа Сигнализирай за неуместен коментар