Топъл, но облачен петък с температури до 18 градуса

В събота циклон над Гърция ще донесе у нас нова хладна вълна

19.04.2024 | 06:30 Редактор: Толя Стоянова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 1 до 11 градуса, по морето около 7 градуса. Сутринта ще има повече облаци над източните райони, докато на запад ще има и слънце, и ниски температури. От запад ще започне да се заоблачава и следобед в района на Родопите ще превали. Ще духа слаб вятър със скорост до 20 км/ч от югоизток. Максимални температури в страната ще са от 12 до 18 градуса, по морето до 14-17 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде облачно с валежи и ще прегърми. Над 2000 метра височина ще превали мокър сняг. Вятърът по високите части над 2500 метра височина ще бъде силен от югозапад със скорост до 70 км/ч. Максимални температури над 2500 метра височина ще са около -5 градуса, а на 1500 метра около 3.

В събота циклон над Гърция ще донесе у нас нова хладна вълна с нови валежи, по-интензивни в Южна България и по Черноморското ни крайбрежие, където ще бъде ветровито с усилване на вълнението. В неделя ще вали в крайните южни райони, но и ще се затопля.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)