ГЕРБ-СДС иска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по пътна безопасност

"Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение", написа Антон Хекимян

17.04.2024 | 19:06 Редактор: Искра Ангелова
ГЕРБ-СДС иска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по пътна безопасност

Групата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС внася доклад за изключването от Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към СОС на избягалия от местопроизшествие и карал пил Благовест Георгиев от групата на ППДБСС. Призоваваме и общинските съветници от другите политически групи да се включат като съвносители на доклада. Това се казва в позиция на общинските съветници от ГЕРБ-СДС.

"На негово място да бъде избран нов член, тъй като смятаме, че поведението на Георгиев е в разрез с целите и насочеността на комисията и би могло да урони доверието на гражданите към нейната дейност, пише още в своя Facebook профил председателят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичен общински съвет Антон Хекимян.

"Оглушително мълчание от страна на общинските съветници на "промяната" и "спасителите" на София по темата с избягалия Благовест Георгиев, който отказа да даде проба за алкохол и наркотици след причинена от него катастрофа. Освен медийни акции, призиви за оставки и клетви за морал и ценности - трябва да има и действия, колеги управляващи. Иначе сме в ситуацията "Не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря", пише още общинският съветник Хекимян.

"Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение. До този момент от името на Благовест Георгиев не сме чули дори извинение към обществото. Ясно е, че групата на ППДБСС е разколебана и е приела за по-лесно да потули случая, което е равносилно на защита на извършителя", добавя той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа