"Оставка", "рецидивист на пътя": Словесен залп по Благовест Георгиев след катастрофата

Общинският съветник бе атакуван от свои и чужди

06.04.2024 | 18:03 Редактор: Тодор Петров

Общинският съветник от "Продължаваме промяната" Благовест Георгиев е предизвикал катастрофа вчера на столичния булевард "Драган Цанков", след което е избягал. Той е последван от свидетели, а при ареста си е отказал да бъде проверен за алкохол и наркотици. 

Общинските съветници от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" настояват Благовест Георгиев да подаде оставка. Определят поведението му като недопустимо.

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров заяви, че очаква оставката на Благовест Георгиев и ще я приеме. По думите му поведението на общинския съветник Благовест Георгиев е неприемливо за всеки човек и абсолютно недопустимо за публична фигура.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС определят Благовест Георгиев като "рецидивист на пътя". 

"Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет категорично осъжда постъпката на общинския съветник и член на Комисията по транспорт и пътна безопасност. Според публични данни това не е първият случай, в който Георгиев е хванат с алкохол в кръвта зад волана. Абсолютно недопустимо е представител на управляващата партия в София да се държи като рецидивист на пътя и поведението му да бъде оставено без последствия", се казва в позицията им.

Вижте повече в репортажа.